Nový Nissan Qashqai – data zveřejněna

Nový Nissan Qashqai – data zveřejněna

Nissan Qashqai již pět let plní spolehlivě svou úlohu vlajkové lodi této japonské automobilky. Inženýři usoudili, že nastal čas toto oblíbené SUV omladit a zmodernizovat. Informací o projektu bohužel neprosáklo mnoho. Sami Japonci počítají s předvedením vozu až v listopadu letošního roku. Takže si na finální podobu nového vozu musíme ještě hezkou chvíli počkat.

Údajně má ale vysledek stát opravdu za to. Andy Palmer, výkonný viceředitel společnosti Nissan, by rád dopřál nové verzi jiný design karoserie. Qashqai druhé generace by tak měl mít mnohem agresivnější rysy než jeho předchůdce. Ke změnám má dojít i v motorovém prostoru. Zde se hovoří o možnosti nahradit řadu starších benzinových gama motorů o obsahu 1,6 l. Zastoupí jej agregát nový, opět benzínový,  ale 1,2 Turbo GDI. 

Nový Nissan Qashqai – data zveřejněna

V plánu automobilky je také změna počtu míst. Nový Qashqai by měl údajně nabídnout až 7 míst, tedy o dvě íce než stávající model. Na internetu bohužel prosakují zprávy, že projekt New Qashqai bude nakonec uložen k ledu a omlazení se dočká Nissan X-trail. Takže se asi budeme muset nechat překvapit. Jisté však je, že v zemi císaře Slunce určitě nespí na vavřínech.

0 komentářů

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.