Peugeot 208 GTi – první jízda

Peugeot 208 GTi – první jízda

Na skutečně dobrý hatchback můžete čekat dlouho. A pak, najednou, přijdou tři. Ford Fiesta ST, Renault Sport Clio a teď tohle – Peugeot 208GTi.

Všechna tři auta přišla na párty s vyztuženými závěsy, spoilery, sportovními sedadly a dalšími šperky.  Peugeot 208 GTi navíc s červenými prvky v interiéru – každý hlupák přece ví, že červené pásy udělají klidně sekundu na kolo. Pokud to Váš hatchback nemá, můžete jít rovnou domů. 


Číst dál →

VW Amarok v tuningu

VW Amarok v tuningu

Ten, kdo letos  vyrazil do Worthersee na přehlídku automobilů, rozhodně nelitoval. Součástí festivalu je i výstava tuningových úprav od samotného koncernu VW. Volkswagen se nakonec rozhodl vsadit na pick-up Amarok. Už to, že nebyl zvolen osobní automobil je zajímavé. O to zajímavější je výsledek, i když prozatím k vidění pouze na papíře. Nese název VW Amarok R-Style.


Číst dál →

Nový Nissan Qashqai – data zveřejněna

Nový Nissan Qashqai – data zveřejněna

Nissan Qashqai již pět let plní spolehlivě svou úlohu vlajkové lodi této japonské automobilky. Inženýři usoudili, že nastal čas toto oblíbené SUV omladit a zmodernizovat. Informací o projektu bohužel neprosáklo mnoho. Sami Japonci počítají s předvedením vozu až v listopadu letošního roku. Takže si na finální podobu nového vozu musíme ještě hezkou chvíli počkat.


Číst dál →

Seat Leon hatchback ve sportovním kabátě

Seat Leon hatchback ve sportovním kabátě

Španělská automobilka Seat se rozhodla pro sportovní přestavbu vozu Seat Leon FR. Pětidvéřový hatchback by se měl stát plnohodnotným závodním speciálem. Karoserie prošla několika změnami. Kromě zlepšení aerodynamiky k tomu vedla také snaha zvýšit chlazení motoru a brzd. Přední i zadní náprava byla rozšířena o 40 centimetrů. Vůz tak dostal mnohem lepší jízdní vlastnosti.


Číst dál →

Volkswagen Design Vision GTI koncept

Volkswagen Design Vision GTI koncept

V rakouském Worthersee se i letos konal již tradiční festival vozů GTI. Volkswagen se tentokrát opravdu předvedl. U zrodu konceptového vozu nestál nikdo jiný, než Karl Bischoff, šéf designerského oddělení Volkswagenu. Jako základ mu posloužil Golf GTI sedmé generace. A aby toho nebylo málo, koncept byl osazen kompletně jiným podvozkem spolu s upraveným agregátem. Světlo světa tak spatřil Golf Design Vision GTI, který pod kapotou ukrývá neuvěřitelných 496 koňských sil.


Číst dál →