VW Amarok v tuningu

VW Amarok v tuningu

Ten, kdo letos  vyrazil do Worthersee na přehlídku automobilů, rozhodně nelitoval. Součástí festivalu je i výstava tuningových úprav od samotného koncernu VW. Volkswagen se nakonec rozhodl vsadit na pick-up Amarok. Už to, že nebyl zvolen osobní automobil je zajímavé. O to zajímavější je výsledek, i když prozatím k vidění pouze na papíře. Nese název VW Amarok R-Style.

Amarok se dočkal nového, lehce sportovního bodykitu. Ten by měl mít také mnohem lepší aerodynamické vlastnosti. Prahy a přední nárazník jsou doplněny o nástavce z uhlíkového vlákna. Záď vozu je zdobena masivním znakem VW, difuzorem a nepřehlednutelnými dvěma koncovkami výfuku.

VW Amarok v tuningu

Aby si původně užitkový vůz takové změny vůbec zasloužil, muselo se trochu zapracovat na jeho svižnosti. Amarok je přece jenom velký a relativně robustní automobil. Verze R-Style tak byla nakonec osazena třílitrovým vznětovým šestiválcem. Tento turbodieselový motor s výkonem 286 koní a krouťákem 602 Nm si už dokáže s tímto kolosem lehce poradit. Z 0 na 100 km/h zrychluje za 7,9 sekund.

VW Amarok v tuningu

Elegantních doplňků se dočkal i interiér. Volant a středový panel je zdoben leštěným hliníkem, zatímco palubní deska je celá z karbonu. Kožená sedadla jsou dnes již v rámci jistého standardu samozřejmostí. Líbivé je použití červených prvků spolu s červenou linkou, podtrhující tak sportovní ražení vozidla. Navíc Volkswagen údajně nehodlá zůstat pouze u studie.

VW Amarok v tuningu

VW Amarok v tuningu

VW Amarok v tuningu

VW Amarok v tuningu

2 komentáře

avatar

Tohle auto mi pripomina Chevrolet

avatar

Nevim, se kterou auromobilkou vyvinul VW tento model, v 90-tych letech delali pick-upa s Toyotou, koupili tenkrat licenci na Hiluxu

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.