Kia Soul (2013) – první oficiální fotky

Kia Soul (2013) – první oficiální fotky

Tohle je nová Kia Soul. Pro svou druhou generaci supermini crossoweru přejala Kia designérské prvky z konceptu Trackster 2012. Novinka  sedí na širším a tužším podvozku. Hranatý Soul byl obrovským hitem mezi mladými řidiči v Americe, dočká se druhá generace podobného nadšení v Evropě?

Kia Soul 2013: co je nového?

Nový podvozek je širší a delší, ale o 28% tužší než u předchozího modelu. Nové zavěšení by mělo zlepšit jízdní vlastnosti a snížit hladinu hluku. Užší sloupek (20mm) pak zlepšuje řidičův výhled dopředu.

Styl je výsledkem společného úsilí šéfa designu Petera Schreyera a konstrukčních týmů Kia v Kalifornii a Soulu. Exteriér byl připraven do 18 měsíců od zahájení projektu – s prvky inspirovanými tvrdým postojem buldoka. Buldočí nos a vzpřímený ocas jsou charakteristickými prvky již první generace, ale kovová vložka ve dveřích zavazadlového prostoru je nová, stejně jako velká přední maska a vypouklé mlhovky. Zkrátka celý exteriér vozu byl více zaoblen.

Kia Soul (2013) – první oficiální fotky

Co skrývá nová Kia Soul uvnitř?

Pokud vám interiér něco připomíná, možná si vzpomenete, že koncept nového vzhledu kabiny vznikl již v roce 2012. Z výsledku je vidět, že nová Kia více usiluje o dojem luxusu, což dokazuje omezené použití plastů na přístrojové desce, středové konzoli a výplni dveří, možnost kožených potahů a lesklé, klavírní čalounění. 

Kia Soul (2013) – první oficiální fotky

Nejvyšší verze je vybavena 8mi palcovým dotykovým diplejem. K dispozici jsou také sportovní prvky ve formě červeného osvětlení a Start/Stop tlačítka

V současné době je oznámena pouze specifikace pro americký trh, kde budou k mání dvě varianty – 1,6 litrový motor o výkonu 94kW a 2,0 litrový motor s výkonem 122kW. Současná verze je v Evropě nabízena s 1,6 litrovým motorem a šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou. U nové verze by to mělo být podobné. Předpokládané uvedení na trh je na jaře 2014.

Kia Soul (2013) – první oficiální fotky

1 komentář

avatar

Ma neco do sebe, kdo se chce odlisit, urcite se mu to s timto vozeme povede!

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.