Chevrolet Silverado se dočkal své luxusní verze

Chevrolet Silverado se dočkal své luxusní verze

Letos v lednu byla v Detroitu představena nová generace Chevroletu Silverado. Ani ne za půl roku byl pak veřejnosti představen nejvyšší model této řady. Nese název Chevrolet Silverado High Country.

Došlo k úpravám karoserie i vnitřního vybavení. Pick-up High Country tak lze rozeznat na první pohled. Nárazníky jsou lakovány v barvě vozu, změn se dočkala i mřížka chladiče. Nově byl vůz obut do líbivějších 20-ti palcových hliníkových ráfků. 

Chevrolet Silverado se dočkal své luxusní verze

Vůz je určen primárně pro americký trh, kde by měl automobilce pomoct zarazit propady prodeje. Nešetřilo se tedy ani na vnitřním vybavení. Pro snadnější parkování, je automobil vybaven systémem Parktronic. Středovému panelu dominuje osmipalcová obrazovka, která mimo jiné funkce komunikuje se systémem pro multimédia MyLink, jenž je v zámoří hojně využíván. Také přední sedačky se dočkaly pohodlnějších verzí. Nyní disponují jak vyhříváním, tak důmyslným odvětráváním. 

Chevrolet Silverado se dočkal své luxusní verze

Celkově je vůz klasicky americký. Robustní zvenčí, prostorný vevnitř, řadící páka se nalézá pod volantem. Stejně tak některé další ovládací prvky jsou umístěné trochu jinak, než je evropan zvyklý. Vše je to dáno tím, že na evropský trh automobilka neplánuje s tímto typem vozu expandovat.

1 komentář

avatar

Nechapu, komu se mohou libit tyto krabice :-)

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.