Seat Leon hatchback ve sportovním kabátě

Seat Leon hatchback ve sportovním kabátě

Španělská automobilka Seat se rozhodla pro sportovní přestavbu vozu Seat Leon FR. Pětidvéřový hatchback by se měl stát plnohodnotným závodním speciálem. Karoserie prošla několika změnami. Kromě zlepšení aerodynamiky k tomu vedla také snaha zvýšit chlazení motoru a brzd. Přední i zadní náprava byla rozšířena o 40 centimetrů. Vůz tak dostal mnohem lepší jízdní vlastnosti.

A že je bude potřebovat. Byl mu totiž nadělen benzínový motor o obsahu 2,0 litru, doplněný turbodmychadlem. Tato jednotka nabízí výkon 330 koní a kroutící moment 360 Nm. Případní zákazníci si budou moci vybrat hned ze dvou variant vozu. Řidiči, kteří si auto chtějí pořídit pro zábavu, mohou sáhnout po typu osazeném šestistupňovou automatickou převodovkou DSG. Tato varianta je vybavena také elektronicky uzamykatelným diferenciálem a bude k mání údajně za 75 000 €. Profesionálním jezdcům byl připraven podvozek s manuálně uzamykatelným diferenciálem. Také převodovka je nabízena sportovní – sekvenční, osmistupňová, ovládaná táhly pod volantem. Tento speciál už by měl mít cenovku okolo 90 000 €.

Seat Leon hatchback ve sportovním kabátě

Obě verze by měly být připraveny k prodeji již pro rok 2014. a jelikož se rozhodně nejedná o špatné vozy, je velká pravděpodobnost, že je brzy uvidíme prohánět se nejen po okruzích.

Seat Leon hatchback ve sportovním kabátě

0 komentářů

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.